CC Maasmechelen

Koninginnelaan 42,

3630

Maasmechelen

Website
Hier kan je
  • UiTPAS kopen
  • UiTPAS aan kansentarief kopen
  • UiTPAS punt sparen aan zuil
  • UiTPAS punten omruilen tegen voordelen
UiTPAS voordelen bij deze aanbieder
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Film 28.02.2024 - 14u00 Rebel

10 punten

Kamal reist van Molenbeek naar Syrië. Zijn moeder heeft hem het huis uitgezet omdat hij op het slechte pad is geraakt en ze zijn jongere broertje Nassim hiervoor wil behoeden. In Syrië kan hij misschien zijn leven beteren door er oorlogsslachtoffers te helpen. Eens aangekomen wordt Kamal gerekruteerd door IS en belandt hij in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon. Naast de grote Hollywood-projecten wilde Vlaanderens meest ambitieuze regisseursduo absoluut tijd maken voor een groot persoonlijk passieproject. Adil El Arbi en Bilall Fallah (Black, Patser, Bad Boys for Life, Ms. Marvel) begeven zich op gewaagd terrein, want een film maken over Syriëstrijders is geen evidentie. Toch zijn ze er bijzonder goed in geslaagd om een oprecht verhaal te vertellen rond belangrijke thema’s als identiteit, zingeving en radicalisering, naar goede gewoonte aangevuld met de nodige spectaculaire actie en deze keer ook verrassend veel muziek. Een vinnige film, met choreografieën van Sidi Larbi Cherkaoui en een indrukwekkend acteerdebuut van Adils jongere broertje Amir El Arbi. Rebel ging in première op het filmfestival van Cannes en werd er erg goed onthaald.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Dans 30.04.2024 - 20u15 Dunia Dance Theatre

15 punten

Tijd voor een wervelende Afrikaanse hedendaagse dansvoorstelling! Dunia Dance Theatre is een Brussels gezelschap, opgericht door choreograaf Harold George (Sierra Leone). Afrika, het continent van de menselijke oorsprong, heeft het contact met dans nooit verloren. Harold George mixt klassieke en Afrikaanse muziek en hedendaagse en Afrikaanse dans tot een interessante performance, duidelijk Afrikaans, met een universele betekenis.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Familie 05.05.2024 - 15u00 De Maan

12 punten

Ik zie… een huis met een gat in de vloer en een waslijn. Wie woont er in dat gat? Ik zie een trap met een deur. Wat zit daarachter? Ik zie een propje plakband met een touwtje aan. Wat is dit? Een wolk? Een verfrommelde vlag? Een verloren poedel? DE VROUW DIE ZICH VERSLIKTE IN HAAR ONDERGOED (en andere onwaarschijnlijkheden) is een speelse uitnodiging om samen te kijken. De makers bouwden landschappen met vergeten spullen, toonden deze aan kinderen, die ze benoemden en er verhalen bij verzonnen. De opgenomen stemmen versmolten tot een compositie die niemand onberoerd laat. Begeleid door een koor van kinderstemmen gaan we samen op ontdekking langs miniatuurwereldjes waarin niets is wat het lijkt. We beleven een poëtische en beeldende voorstelling, een compositie over durven kijken en verbeelden, zonder oordelen. DE VROUW DIE ZICH VERSLIKTE IN HAAR ONDERGOED (en andere onwaarschijnlijkheden) kaapte op Het Boze Wolf Figurentheaterfestival in 2023 de prijs weg voor de 'meest indrukwekkende voorstelling' en werd daarmee uitgeroepen tot beste voorstelling in het Belgische-theater-der-dingen-landschap. Uit het juryverslag: Een eenvoudig ogend maar geraffineerd spel, een fantastische compositie van klanken en kindercommentaren, van stemmen en handelingen in een ‘Wunderkammer’ die leeft en speelt.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Film 24.04.2024 - 14u00 The Fabelmans

10 punten

De kleine Sammy Fabelman groeit op in Arizona in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer zijn ouders hem meenemen naar The Greatest Show on Earth, wordt hij op slag verliefd op het medium film. Gewapend met een camera begint Sammy thuis zelf films te maken tot grote vreugde van zijn creatieve moeder. Zijn vader daarentegen ziet het meer als een hobby. Naarmate hij opgroeit, raakt de familiedynamiek verstoord en sijpelen de spanningen in het gezin door in zijn creaties.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Theater 17.04.2024 - 20u15 De Roovers

15 punten

Een gevreesde blogster is het middelpunt van een bont allegaartje kunstenaars. In haar woning in de grootstad ontvangt ze vriend en vijand voor gesprekken en feestjes. Zonder een blad voor de mond te nemen, spuit ze haar snedige commentaar op de vele artistieke zielen die haar salons bijwonen. Niemand blijft gespaard. Maar hoeveel absolute eerlijkheid kan een mens aan? Hoelang blijven de weinige vrienden die ze nog heeft, haar commentaar slikken? Ze heeft één zwakke plek: haar liefde voor de veel jongere kunstenaar Sasha. En hoewel hij op haar kap leeft en graag uitweidt over conceptuele kunst, vergeeft ze hem alles. Ze droomt van een leven samen met hem, maar misschien is de prijs van de eerlijkheid wel een eenzaam bestaan.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Theater 20.04.23 t/m 12.05.23 - Klein-V

15 punten

Het jonge stel Tom en Charlotte gaat uit elkaar. We luisteren naar hun antwoordapparaten, snuisteren rond in hun woonkamer en achterhalen waarom hun sterke relatie is stukgelopen. Kunnen zij de connectie met elkaar nog herstellen? Of is de verbinding voor altijd verbroken? De uitkomst kun jij meebepalen. Probeer later nog eens is een interactieve installatie, waarin het publiek op ontdekking gaat en beslist hoe het liefdesverhaal eindigt. Klein-V vertelt verhalen over mensen aan de rand, getormenteerd en met een hoek af. Verhalen die pijnlijk kwetsbaar en soms ook een beetje hilarisch zijn. In deze bijzondere installatie ontmoeten woord en muziek elkaar op een unieke locatie, een leegstaande studio binnen het vernieuwende woonconcept Coaliving in Eisden-Maasmechelen. Geïnspireerd door het mijnverleden van de cité probeert Coaliving het belang van diversiteit en community opnieuw in de kijker te zetten. Klein-V is het gezelschap van twee jonge Limburgse makers.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Comedy 19.04.2024 - 20u15 Arnout Van den Bossche

25 punten

Vandaag is het meer dan ooit belangrijk om ‘te werken aan jezelf’. Of het nu gaat over je relatie, daten, je interieur, je potje koken, winkelen, aan je lijf werken, je spaargeld beleggen, … er bestaat wel een coach voor. Arnout is met veel enthousiasme in de coachingwereld gedoken en volgens hem kan het allemaal veel eenvoudiger! Wil je dus écht slagen in het leven? Het roer helemaal omgooien en meer geniéten? Kom dan naar Coach. Arnout geeft je de tips die de zelfverklaarde coaches en experts niet willen dat je ze kent. Met zijn gekende schema’s geeft hij eenvoudige inzichten, waarmee je jouw leven kan sturen naar ongekende successen. De beste investering!

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Roman De Lammeren - Mustafa Kör

30 punten

Mustafa Kör werd geboren in Turkije en emigreerde op zijn derde naar België. De Lammeren is een sprookjesachtige, lyrisch geschreven roman over de ons onbekende wereld van Anatolië, en haar liefdessagen. Tegelijkertijd is het een waaier van emoties en verhalen, waarin verschillende stemmen en generaties aan het woord komen.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
CD "Things that don't go right" - school is cool

35 punten

Image from UiTPAS.
Plectrum

5 punten

Voor onze Bootleg Beatle fans of voor de muzikanten onder ons hebben wij dit leuke omruilvoordeel.

Tijdens openingsuren verkrijgbaar aan de balie van jeugd- en sportdienst Maasmechelen.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
LP " Skepsels" - Het Zesde Metaal

60 punten

Met de vijfde plaat 'Skepsels' levert de groep rond Wannes Cappelle alweer een bijzonder samenhangende en persoonlijke plaat af vol rake en herkenbare vertelsels. Er is ook plaats voor een primeur op 'Skepsels': De Onvolledigen is het allereerste duet ooit op een plaat van Het Zesde Metaal.

Tijdens openingsuren verkrijgbaar aan de balie van CC Maasmechelen, op vertoon van u toegangsticket kan je 50 UiTPASpunten omruilen voor een LP van Het Zesde Metaal.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
CD "Lean Into Me" - Milow

50 punten

MILOW brengt zijn 6e studioalbum 'LEAN INTO ME' uit op 31 mei. Het bevat de gloednieuwe enkele 'HELP'. Het nummer werd geproduceerd door Daniel Bryer (Rag'n 'Bone Man, Gavin James) en Jo Francken (Zaz, The Colorist Orchestra). Het bevat ook de hitsingle 'Lay Your Worry Down' met Matt Simons, een samenwerking met Brett Dennen en een bonusschijf met al zijn uitvoeringen van de populaire vtm-show 'LIEFDE VOOR MUZIEK'. Milow zal in de zomer verschillende live data spelen en komt op 23 april 2022 in het Cultuurcentrum te Maasmechelen.

Tijdens openingsuren verkrijgbaar aan de balie van CC Maasmechelen, op vertoon van u toegangsticket kan je 50 UiTPASpunten omruilen voor een CD van Milow.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Boek "Ik weet wie je bent en wat je doet" - Matthias Dobbelaere-Welvaert

50 punten

We maken vandaag allemaal gebruik van het internet, voor zeer uiteenlopende redenen. Dat je gemakshalve snel op ‘cookies accepteren’ klikt of de ‘terms & condition’ aanvaardt zonder die te lezen is een evidentie geworden. Maar wat zet je daarmee eigenlijk in gang? In Ik weet wie je bent en wat je doet neemt privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert je mee achter de smartphoneschermen. Waar bedrijven je gretig en stiekem volgen, en de overheid je bespioneert. Hoeveel privacy hebben we eigenlijk nog? Beschermen we die voldoende, en hoe ziet de wereld eruit zonder? In praktische hoofdstukken, waarin de actualiteit nooit ver weg is, leer je hoe je je privéleven weer in handen kan nemen, in alledaagse situaties: op de werkvloer, op vakantie, op school, bij de dokter, en ja… ook op Tinder. Dat is belangrijk, want je privacy is meer waard dan je denkt. Dobbelaere-Welvaert neemt zijn lezers mee in een wereld van algoritmes, advertenties, schimmige tussenbedrijven, en volgt het spoor van het geld: van de lokale bakker die je op Facebook probeert te bereiken, tot de overheid die kwistig met belastinggeld strooit. Of WhatsApp je écht afluistert? Je komt het te weten in dit boek.

Tijdens openingsuren verkrijgbaar aan de balie van CC Maasmechelen.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Boek "Allah in Europa" - Jan Leyers

30 punten

Tien jaar na 'De weg naar Mekka' verkent Jan Leyers de islam in Europa. Groeit er zoiets als een Europese versie van de islam? Is dat ook wat moslims zelf willen? En valt het alom heersende wantrouwen jegens de islam te overwinnen? Op zoek naar antwoorden trekt Jan Leyers van Sarajevo naar Brussel. Hij gaat met Bosnische moefti's op bedevaart, maakt een moslimkamp in de Hongaarse poesta mee, wordt wegwijs gemaakt in een Parijse banlieue en gaat in Londen met de voorzitter van een shariaraad op pad. Jan Leyers luistert naar traditionele gelovigen en nieuwe bekeerlingen, naar liberalen en fundamentalisten, naar de stem van de kenner en de stem van de straat. Met de oren van een seculiere westerling die op zijn zeventiende rotsvast geloofde dat de toekomst van Europa er een zou zijn zonder religie en vandaag verbaasd aanziet hoe het opperwezen terrein herovert. 'Allah in Europa' is het relaas van een tocht door een wereld die zich niet in cijfers of statistieken laat vatten. Een meeslepend avontuur dat ontroert en ontredderd, onthutst en hoop inboezemt.

Tijdens openingsuren verkrijgbaar aan de balie van CC Maasmechelen.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gesigneerde CD Absynthe Minded

50 punten

Twintig jaar aan de top met talloze classics: Absynthe Minded heeft niets meer te bewijzen. Zelf denkt de band daar helemaal anders over. Op hun nieuwste single Mixing The Medicine klinken de muzikanten meer dan ooit als een stel jonge veulens, met die kenmerkende stem van Bert Ostyn, die warme sound en de grote goesting van de beginjaren. ‘Mixing up the medicine and keeping it cool,’ zingt Ostyn. Hij fileert deze complexe wereld en ontdekt dat er voor hem maar één antwoord is: nog meer zichzelf zijn. Deze oprechtheid hoor je in de muziek die complexloos fris maar razend spannend is.

Tijdens openingsuren verkrijgbaar aan de balie van CC Maasmechelen, op vertoon van u toegangsticket kan je 50 UiTPASpunten omruilen voor een CD van Absynthe Minded Met Handtekening van zanger Bert Ostyn.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gesigneerd boek Van Peel tot Evenaar

30 punten

Een 20 jaar oude Vespa, een kaart en een kompas. Vijftig dagen was Michael Van Peel onderweg, gevuld met eenzaamheid én boeiende ontmoetingen, zandstormen in de Sahara, corrupte grenswachters in Mauritanië, malariamuggen en zompige modderpistes in de brousse van Senegal. Via omwegen natuurlijk; want de kortste weg is zelden de plezantste.

Af te halen aan de ticketbalie van het cultuurcentrum (let op de openingsuren!).

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis CD klassieke muziek

15 punten

Een reeks topCD's van ensembles en musici die in CC Maasmechelen op het podium staan of gestaan hebben, zoals Jan Vermeulen & Veerle Peeters (Schubert), Camerata Kilkenny (J.S. Bach), Yury Martynov (Beethoven - Liszt) en vele anderen... Alle CD's zijn in samenwerking met het Cultuurcentrum opgenomen.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis stukje taart bij filmaanbod Cinématinee

5 punten

Cinématinee is een filmaanbod om 14u. Het kost 4 euro, inclusief een drankje. Voor 5 punten krijg je er een stukje taart bij.

Zolang de voorraad strekt.

Meer informatie