CC Maasmechelen

Koninginnelaan 42,

3630

Maasmechelen

Website
Hier kan je
  • UiTPAS kopen
  • UiTPAS aan kansentarief kopen
  • UiTPAS punt sparen aan zuil
  • UiTPAS omruilen tegen voordelen
UiTPAS voordelen bij deze aanbieder
Image from UiTPAS.
Gratis CD klassieke muziek

15 punten

Een reeks topCD's van ensembles en musici die in CC Maasmechelen op het podium staan of gestaan hebben, zoals Jan Vermeulen & Veerle Peeters (Schubert), Camerata Kilkenny (J.S. Bach), Yury Martynov (Beethoven - Liszt) en vele anderen... Alle CD's zijn in samenwerking met het Cultuurcentrum opgenomen.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Dobet Gnahoré - Miziki - 29.04.22

20 punten

Dobet Gnahoré groeide als dochter van meesterpercussionist Boni Gnahoré op in de muziektraditie van Ivoorkust. Hoewel beat en percussie automatisch een belangrijke positie innemen in haar muziek, is het geluid dat ze heeft ontwikkeld verre van traditioneel. Op haar laatste album Miziki is veel elektronica te horen. Geen zware bassen, maar soulvolle composities die uitstekend matchen met haar mooie stem: Afropop anno 2021 dus! Haar stem is nog maar het halve verhaal; de verschijning van Gnahoré, die vanwege de onrust in haar land naar Frankrijk verhuisde, is minstens zo bijzonder. Op het podium staat een rebellerende vrouw, met een punkattitude en -uitstraling. Als ze begint te dansen voelen we het kloppend hart van Afrika. Gnahoré pakt je bij je kladden en laat niet meer los.

Wanneer: vr 29.04.2022 om 20.15u Omruilen aan ticketbalie van CC Maasmechelen (minstens 1 dag vooraf).

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Comedy 09.02.2022 - 20:15 - Pieter Verelst - Amai

25 punten

Met keihard positivisme, knotsgekke sketches en ontroerende bespiegelingen treedt comedian en acteur Pieter Verelst de wereld tegemoet. Na het winnen van Cameretten in 2016 tourde hij door Nederland en België met zijn succesvolle debuutvoorstelling Mijn broer en ik, door De Standaard omschreven als ‘briljant absurdisme’ en bekroond met vijf sterren. In zijn nieuwe voorstelling Amai maakt hij opnieuw gebruik van zijn typerende humor en muzikaal talent.

Tickets: vooraf via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens de openingsuren.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Film 16.12.21 - 14u - The Personal History of David Copperfield

10 punten

Armando Iannucci, 2019 The Personal History of David Copperfield is een zowel tragische als hilarische film die bijzonder kleurrijk wordt verteld door regisseur Armando Iannucci. De film is een frisse, moderne interpretatie van de bildungsroman David Copperfield (1850) en bevat talloze biografische elementen uit het leven van de beroemde schrijver Charles Dickens.

tickets: vooraf aan te vragen via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens openingsuren.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Dans 30.04.2022 - 20:15 Liesbeth Gruwez & Claire Chevallier

25 punten

‘Muziek ligt in de ruimte tussen de noten’, vond componist Claude Debussy. Lisbeth Gruwez benadert haar danstaal op dezelfde wijze. Na de opleiding klassiek ballet vond Lisbeth Gruwez vrijheid in de hedendaagse dans, met een bewegingstaal die inmiddels een referentie werd. Samen met pianiste Claire Chevallier, die eerder samenwerkte met Rosas en Anima Eterna, gaat de choreografe in deze voorstelling Debussy’s preludes en etudes te lijf, waarmee ze voor het eerst in haar carrière op klassieke muziek danst. Ze benadert Piano Works Debussy als een aquarel, waarbij de muziek de dans bevloeit en telkens opnieuw dooreenschudt.

tickets: vooraf aan te vragen via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens openingsuren.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Dans: 05.12.21 - 20.15u - Eastman / Sidi Larbi Cherkaoui - Nomad

25 punten

Sidi Larbi Cherkaoui wordt wereldwijd erkend als één van de meest toonaangevende en origineelste choreografen van zijn generatie. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre ontwikkeld, dat op persoonlijke en eigenwijze manier de tradities van de grote culturen onderzoekt en bevraagt. In Nomad onthult Sidi Larbi Cherkaoui een mozaïek van de levende en levenloze elementen van de woestijn. Nomad is het vierde stuk van Sidi Larbi Cherkaoui op de door het Midden-Oosten geïnspireerde muziek van Felix Buxton van Basement Jaxx en is zowel een metafoor voor ultieme vrijheid als de onmogelijkheid om te overleven.

gratis ticket: vooraf aan te vragen via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens openingsuren.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Familietheater 11.12.21 - 15u - Quinnie & Quinn (vanaf 6 jaar)

15 punten

Quinnie & Quinn ontsnappen aan de Grote Leider om in een spannende zoektocht naar vrijheid terecht te komen, die hen leidt langs verlaten steden, grote watervallen en ontploffende paddenstoelen. Quinnie & Quinn is een speelse ode aan de vrijheid met de weergaloze Jonas Leemans, Dimitri Leue en Inge Paulussen op het podium. Niet te missen!

tickets: vooraf aan te vragen via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens openingsuren.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Theater 19.01.2022 - 20:15 Berlin - Ramble song

15 punten

In Ramble Song katapulteert BERLIN de muziek samen met het filmische naar het voorplan. In een reeks tableaus ontspint zich een poëtische zwerftocht vol schoonheid, maar ook teleurstelling. Op scène vinden we een theatrale installatie. Dit organisme in slaapmodus, met iets wat lijkt op een continu hoor- en zichtbare ademhaling, wordt leven ingepompt door middel van livemuziek en filmbeelden.

Tickets: vooraf via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens de openingsuren.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Concert 26.02.2022 - 20:15 Stef Kamil Carlens One man band

25 punten

Stef Kamil omringt zich in One Man Band met een keur aan opmerkelijke instrumenten. Aan zijn voeten een houten basharmonium en percussie van schelpen en belletjes, rechts van hem een torentje vintage synths, orgeltjes en drummachines en rondomrond een reeks bijzondere gitaren, waarop hij met regelmaat z’n bottleneck laat sliden.

tickets: vooraf aan te vragen via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens openingsuren.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Klassiek/Theater 11.05.2022 Er was eens... Beethoven

15 punten

In zijn nieuwe voorstelling Er was eens ... Beethoven speelt het Ensor Strijkkwartet enkele hoogtepunten uit het imposante strijkkwartetoeuvre van Beethoven, gecombineerd met teksten uit de literaire wereld van het sprookje. Net zoals in de muziek van Beethoven vertellen sprookjes verhalen waarbij fantasie, verwondering, verrassing en dramatiek wezenlijke kenmerken zijn. Wie anders dan Jan Decleir kan je meenemen in de wondere wereld van het sprookje? Wie anders dan het Ensor Strijkkwartet kan je meenemen in de wondere wereld van Beethoven?

tickets: vooraf aan te vragen via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens openingsuren.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gesigneerde CD Absynthe Minded

50 punten

Twintig jaar aan de top met talloze classics: Absynthe Minded heeft niets meer te bewijzen. Zelf denkt de band daar helemaal anders over. Op hun nieuwste single Mixing The Medicine klinken de muzikanten meer dan ooit als een stel jonge veulens, met die kenmerkende stem van Bert Ostyn, die warme sound en de grote goesting van de beginjaren. ‘Mixing up the medicine and keeping it cool,’ zingt Ostyn. Hij fileert deze complexe wereld en ontdekt dat er voor hem maar één antwoord is: nog meer zichzelf zijn. Deze oprechtheid hoor je in de muziek die complexloos fris maar razend spannend is.

Tijdens openingsuren verkrijgbaar aan de balie van CC Maasmechelen, op vertoon van u toegangsticket kan je 50 UiTPASpunten omruilen voor een CD van Absynthe Minded Met Handtekening van zanger Bert Ostyn.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
LP " Skepsels" - Het Zesde Metaal

60 punten

Met de vijfde plaat 'Skepsels' levert de groep rond Wannes Cappelle alweer een bijzonder samenhangende en persoonlijke plaat af vol rake en herkenbare vertelsels. Er is ook plaats voor een primeur op 'Skepsels': De Onvolledigen is het allereerste duet ooit op een plaat van Het Zesde Metaal.

Tijdens openingsuren verkrijgbaar aan de balie van CC Maasmechelen, op vertoon van u toegangsticket kan je 50 UiTPASpunten omruilen voor een LP van Het Zesde Metaal.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gesigneerd boek DNA - Lieven Scheire

65 punten

Een halve eeuw geleden al huppelden de eerste mensen op de Maan, maar pas de jongste jaren geeft ons DNA zijn geheimen prijs. De ene doorbraak volgt de andere in snel tempo op en het gaat zo hard dat de wetgeving hopeloos achterop hinkt. Gelukkig is Lieven Scheire wel mee met de laatste ontwikkelingen. Niet alleen maakt de wetenschapscomedian de nieuwste inzichten in het DNA onderzoek aanschouwelijk, Scheire werpt ook de vraag op wat we daar nu eigenlijk mee zijn. De eerste genetisch gemanipuleerde mens is intussen geboren, maar zou u uw eigen kind genetisch laten aanpassen? Zo kunt u zware ziektes voorkomen—en meteen kunt u uw kind ook wat extra talenten toestoppen. Moet de politie toegang krijgen tot het DNA van burgers? U kunt vrezen voor een politiestaat, maar nieuwe DNA-technieken werpen wel nieuw licht op moordzaken die lange tijd onopgelost bleven. Laat u uw DNA uitlezen voor stamboomonderzoek? Prima, maar dan achterhaalt u mogelijk een vervelende waarheid over de huwelijkse trouw van uw grootmoeder. Heel binnenkort wordt er zeer veel mogelijk en we moeten stilaan nadenken over de beslissingen die we moeten nemen. Lieven Scheire werpt een blik vooruit naar de nabije toekomst en u mag zelf beslissen of die toekomst u hoopvol of angstig stemt. Ondertussen kunt u wel uitpakken met honderden razend interessante weetjes over ons DNA

Tijdens openingsuren verkrijgbaar aan de balie van CC Maasmechelen, op vertoon van u toegangsticket kan je 65 UiTPASpunten omruilen voor het boek DNA van Lieven Scheiren, met een handtekening van de auteur zelf!!

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Peutertheater - 24.04.2022 - 11:00 - Theater De Spiegel - ImpulZ (1 tot 4 jaar)

15 punten

In ImpulZ zijn het de allerjongsten die aan de knoppen zitten en bepalen wat er gebeurt. Wie geeft het startsignaal, wie reageert op wat of wie? ImpulZ is puur doe-plezier voor kleuters en peuters in een creatie waarin alles kan en niets moet. Een unieke ervaring in het hier en nu, want het zal nooit meer helemaal hetzelfde zijn.

Tickets: vooraf via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens de openingsuren.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Kleutertheater 29.05.2022 - 15:00 - 4-Hoog Akke Akke Tuut (vanaf 3 jaar)

15 punten

Zo’n dertig jaar geleden begonnen twee jonge honden een splinternieuw cabaretduo genaamd Kommil Foo. De rest is geschiedenis, maar Akke Akke Tuut was een van hun eerste voorstellingen. Mich en Raf Walschaerts regisseren nu Thomas Van Caeneghem en Lander Severins in een spiksplinternieuwe versie van deze kindertheaterklassieker.

Tickets: vooraf via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens de openingsuren.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Klassiek 20.04.2022 - 20:15 Boris Giltburg, Pavel Nikl & Pavel Haas Quartet

15 punten

Sinds de overwinning in 2005 op het Concours Paolo-Borciani in Italië geniet het Pavel Haas Quartet de reputatie één van de meest invloedrijke kamermuziekensembles te zijn. De Russisch-Israëlische pianist en winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2014 Boris Giltburg wordt geprezen om zijn gevoelige, inzichtelijke en meeslepende interpretaties en maakt dit kamermuziekfeest compleet. Op het programma staan twee kwintetten van Brahms. Werken van symfonische proportie, zeker in termen van intensiteit. Het Tsjechische Pavel Haas Quartet speelt het onstuimige pianokwintet met Boris Giltburg en het optimistische strijkkwintet met Pavel Nikl. Een gouden bezetting, zo blijkt.

tickets: vooraf aan te vragen via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens openingsuren.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis stukje taart bij filmaanbod Cinématinee

5 punten

Cinématinee is een filmaanbod om 14u. Het kost 4 euro, inclusief een drankje. Voor 5 punten krijg je er een stukje taart bij.

Zolang de voorraad strekt.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Boek "Ik weet wie je bent en wat je doet" - Matthias Dobbelaere-Welvaert

50 punten

We maken vandaag allemaal gebruik van het internet, voor zeer uiteenlopende redenen. Dat je gemakshalve snel op ‘cookies accepteren’ klikt of de ‘terms & condition’ aanvaardt zonder die te lezen is een evidentie geworden. Maar wat zet je daarmee eigenlijk in gang? In Ik weet wie je bent en wat je doet neemt privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert je mee achter de smartphoneschermen. Waar bedrijven je gretig en stiekem volgen, en de overheid je bespioneert. Hoeveel privacy hebben we eigenlijk nog? Beschermen we die voldoende, en hoe ziet de wereld eruit zonder? In praktische hoofdstukken, waarin de actualiteit nooit ver weg is, leer je hoe je je privéleven weer in handen kan nemen, in alledaagse situaties: op de werkvloer, op vakantie, op school, bij de dokter, en ja… ook op Tinder. Dat is belangrijk, want je privacy is meer waard dan je denkt. Dobbelaere-Welvaert neemt zijn lezers mee in een wereld van algoritmes, advertenties, schimmige tussenbedrijven, en volgt het spoor van het geld: van de lokale bakker die je op Facebook probeert te bereiken, tot de overheid die kwistig met belastinggeld strooit. Of WhatsApp je écht afluistert? Je komt het te weten in dit boek.

Tijdens openingsuren verkrijgbaar aan de balie van CC Maasmechelen.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Boek "Allah in Europa" - Jan Leyers

30 punten

Tien jaar na 'De weg naar Mekka' verkent Jan Leyers de islam in Europa. Groeit er zoiets als een Europese versie van de islam? Is dat ook wat moslims zelf willen? En valt het alom heersende wantrouwen jegens de islam te overwinnen? Op zoek naar antwoorden trekt Jan Leyers van Sarajevo naar Brussel. Hij gaat met Bosnische moefti's op bedevaart, maakt een moslimkamp in de Hongaarse poesta mee, wordt wegwijs gemaakt in een Parijse banlieue en gaat in Londen met de voorzitter van een shariaraad op pad. Jan Leyers luistert naar traditionele gelovigen en nieuwe bekeerlingen, naar liberalen en fundamentalisten, naar de stem van de kenner en de stem van de straat. Met de oren van een seculiere westerling die op zijn zeventiende rotsvast geloofde dat de toekomst van Europa er een zou zijn zonder religie en vandaag verbaasd aanziet hoe het opperwezen terrein herovert. 'Allah in Europa' is het relaas van een tocht door een wereld die zich niet in cijfers of statistieken laat vatten. Een meeslepend avontuur dat ontroert en ontredderd, onthutst en hoop inboezemt.

Tijdens openingsuren verkrijgbaar aan de balie van CC Maasmechelen.

Meer informatie
Image from UiTPAS.
Gratis ticket - Kindertheater 27.03.2022 - 15:00 - compagnie barbarie - Gratis Chips! (vanaf 5 jaar)

15 punten

Feminisme voor kleuters. Wat dat met chips te maken heeft? Misschien op het eerste gezicht heel weinig. Chips zien er voor iedereen immers hetzelfde uit. Maar als er blauwe en roze chips zouden zijn, aten de meisjes dan enkel de roze en de jongens alleen de blauwe? Met een vrolijk gehamer en een zak vol roze zaligheid nemen de barbaries de kinderen (en zeker ook de volwassenen) mee in een absurd universum waarin er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen. En wie zoet is, krijgt op het einde misschien wel iets lekkers ... chips of zo …

Tickets: vooraf via info@ccmaasmechelen.be of aan de ticketbalie tijdens de openingsuren.

Meer informatie